Ziua bună se cunoaște de seara

04/03/2021

Nu ai nicio vină pentru diminețile în care nu îți găsești ciorapii, îți dă cafeaua în foc și te întorci de două ori după chei. Mai degrabă întreabă-te ce ai greșit cu o seară înainte 

 1. Lasă grijile și planurile așternute în agendă, hainele pentru mâine la îndemână, sandvișul pentru prânz în frigider.
 2. Răsfață-te o cremă de față sau un lapte cald cu miere și pupă-te pentru ce ai reușit să faci azi
 3. Melatonina e secretul somnului. Se secretă doar la întuneric. Deci închide ecranele cu o oră înainte de somn și trage jaluzelele.
 4. Un somn bun începe cu o saltea bună, temperatura potrivită și…o îmbrățișare. Dacă nu ai pe cine, îmbrățișează-te pe tine.
 5. Când deschizi ochii dimineață, întinde-te bine, zâmbește și nu deschide încă telefonul sau televizorul.
 6. Dacă amâni alarma și mai picotești puțin nu faci decât să repornești ciclul de somn și să îți provoci o stare de rătutire și apoi ți poate lua câteva ore să începi să funcționezi normal.
 7. Pune niște muzică energizantă bea un pahar cu apă și fă 5 minute de mișcare să pui sângele în mișcare.
 8. Mănâncă un mic dejun sănătos la 30 de minute după ce te-ai trezit. Corpul tău are nevoie de carburant.
 9. Amână cafeaua pentru după 2 ore de când te-ai trezit, dacă nu vrei să creezi dependență sau să ai nevoie din ce în ce mai multă.
 10. O persoană normală are 70000 de gânduri pe zi, adică 49 pe minut. Nu îți lăsa creierul să umble aiurea, gândește-te ce va fi minunat la ziua de azi.
 11. Când te apuci de treabă, începe cu treburile mai grele și folosește un cronometru pentru a nu te lălăi.
 12. Scrie mailuri scurte. Dacă poți rezolva ceva mai rapid telefonic mai bine sună decât să dai mesaje
 13. Întreruperile nu ajută – persoane care îți cer lucruri, sună telefonul, țipă cineva în biroul de alături – evită-le constructiv. Într-o oră fără întreruperi poți termina mai multe lucruri decât în 8 ore cu întreruperi.
 14. Ca să gândești clar asigură-te că ai destulă lumină. În birouri adesea sunt 300-500 lux. Lumina zilei e la 10000 de lux. Funcționăm cel mai bine la 2000 lux.
 15. Decât să rămâi peste program ca să termini ceva, mai bine vii dimineața mai devreme. Sunt șanse mai mari să termini mai repede când biroul e pustiu și e liniște.
 16. La final de zi, înainte să te vezi cu cei dragi, precum scafandrii, fă ceva pentru decompresie. Mergi pe jos, citește ceva, ațipește puțin, fă un duș sau sport. Orice funcționează pentru tine ca munca să rămână la birou și să ai mintea limpede, să fii prezentă cu mintea și sufletul acolo unde ești cu corpul.
 17. Dacă faci sport la final de zi o să te simți mai calmă, vei fi mai sănătoasă, mai veselă (poate și cu poftă de sex) și vei adormi mai ușor.

Plătește online

Echipa ByArmina - SC CRB COMERTRANSCONSULT SRL
Copyright 2020 - 2024 byArmina.com | byArmina.com foloseste cookie-uri | Termeni și condiții | Politică de confidențialitate
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram