Termenii și condițiile de folosire a website-ului byarmina.com
Vizitarea, folosirea, sau comandarea produselor sau serviciilor vizualizate pe site-ul byarmina.com, implică acceptarea Condiţiilor de utilizare ce vor fi detaliate mai jos. Pentru folosirea în bune condiţii a site-ului, se recomandă citirea cu atenţie a Termenilor şi Condiţiilor.
Website-ul byarmina.com este administrat de eBrain Digital cu sediul social în Aleea Vasile Goldis nr 23 Bl R2 Sc B Ap 16 Et 3, Pitesti, Arges.
Ne rezervăm dreptul de a efectua modificări ale acestor Termeni şi Condiţii precum şi orice modificări site-ului ice- byarmina.com fără o notificare prealabilă. Accesând pagina Termeni şi Condiţii, puteţi citi întotdeauna cea mai recentă versiune a acestor prevederi.
Obligaţiile de înregistrare:
Pentru a putea cumpăra de pe byarmina.com, trebuie să introduci datele tale personale pe website-ul nostru.
În utilizarea serviciului, declari că vei furniza informaţii reale, corecte, actuale şi complete despre tine.
În situaţia în care considerăm că această obligaţie a fost încălcată, ne rezervăm dreptul de a îţi bloca accesul la utilizarea serviciului, pe perioadă determinată sau nedeterminată, fără nici o notificare prealabilă.
Preţ şi modalităţi de plată:
Preţurile prezentate sunt exprimate în RON și nu sunt purtătoare de TVA.
Preţul de achiziţie prezentat pe factură va fi acelaşi cu cel prezentat pe site la momentul achiziţiei, preţ la care se adaugă şi costurile de livrare, unde se aplică.
Plata produselor sau serviciilor se efectuează în numerar/cash sau cu cardul prin POS, la livrarea sau ridicarea personală a produsului, sau prin credit/ debit card ori transfer bancar la plasarea comenzii on-line (pentru detalii, verifică secţiunea “Livrare şi plată”).
Informaţii privitoare la livrare:
Termenul de livrare este de 24-48 de ore, socotit de la data preluării comenzii tale (cu excepţia zilelor nelucrătoare). Acest termen poate fi modificat din motive independente de voinţa noastră.
Taxele de livrare sunt calculate cu taxa pe valoare adăugată (TVA) inclusă şi sunt următoarele: pentru comenzile cu valoarea totală de până la 300 RON, taxa de livrare este de 25 RON (atât în Bucureşti, cât şi oriunde în ţară). Pentru comenzile care depăşesc suma de 300 RON, livrarea va fi gratuită.
Livrarea se face de către o societate de curierat, la domiciliul clientului, în termen de 2 zile lucrătoare de la expedierea comenzii, şi poate ajunge la destinaţie după maxim 2 zile lucrătoare.
În cazul în care doreşti să specifici anumite aspecte referitoare la livrare cum ar fi: ora de livrare, adresa sau puncte de reper, te rugăm să introduci în căsuţa de observaţii aceste lucruri înainte de finalizarea comenzii.
În ziua în care coletul cu comanda ta va fi expediat, vei fi înştiinţat prin email / sms de către noi.
Produsele se livrează în limita stocului disponibil. În cazul în care unul sau mai multe dintre produsele comandate nu se mai află pe stoc vei fi înştiinţat în acest sens. În unele cazuri, produsul comandat poate fi înlocuit cu unul asemănător dacă doreşti şi dacă eşti de acord cu acest lucru.
Răspunderea pentru orice deteriorare cauzată produsului, coletului sau pachetului trimis de către noi revine societăţii de curierat sau transportatorului conform legislaţiei în vigoare. Produsele vor fi înlocuite de către noi dacă se va face dovada culpei curierului şi vom fi înştiinţaţi în termen de 24 de ore de la primirea coletului.
Drepturile de autor (Copyright):
Întregul conţinut al site-ului byarmina.com, incluzând texte, imagini, grafice, elemente de grafică web, scripturi şi orice alte date, este proprietatea eBrains Digital sau a furnizorilor săi şi este protejat conform Legii drepturilor de autor şi legilor privind dreptul de proprietate intelectuală şi industrială. Folosirea fără acordul scris a oricăror elemente de pe site-ul byarmina.com, sau a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepseşte conform legilor în vigoare. Pentru a reclama drepturile de proprietate intelectuală puteţi folosi formularul de contact de pe site.
Responsabilităţi privind produsele:
eBrains Digital nu îşi asumă responsabilitatea şi nu poate fi făcută responsabilă pentru orice pagube apărute prin folosirea produselor achiziţionate prin intermediul acestui site, în alte scopuri decât cele menţionate de producător. Returnarea produselor se poate efectua în conformitate cu dispoziţiile OG 130/2000, iar pentru mai multe detalii te rugăm să vizitezi secţiunea “Politica de retur”.
Limitări privind utilizarea anumitor tehnici de comunicaţie la distanţă
Art. 1. – Următoarele tehnici de comunicaţie la distanţă necesită acordul prealabil al consumatorului: a) sistem automatizat de apel fără intervenţie umană (automat de apel); b) telecopiator (fax); c) adresa de poştă electronică (e-mail).
Art. 2. – Utilizarea altor tehnici de comunicaţie individuală la distanţă în afara celor prevăzute la art. 1 nu este permisă dacă există un refuz manifestat de consumator.
Lista cuprinzând tehnicile de comunicaţie la distanţă: a) imprimat neadresat; b) imprimat adresat; c) scrisoare tipizată; d) publicitate tiparită cu bon de comandă; e) catalog; f) telefon cu intervenţie umană;
g) telefon fără intervenţie umană (automat de apel, audiotext); h) radio; i) videofon (telefon cu imagine); j) videotext (microordinator, ecran TV cu tastatură sau ecran tactil); k) poştă electronică (e-mail); telecopiator (fax); m) televiziune (teleshopping).
Litigii:
Prin folosirea,vizualizarea sau cumpărarea produselor de pe acest site, utilizatorul a luat la cunoştinţă asupra faptului că legile române vor guverna Termenii şi Condiţiile de mai sus şi orice dispută de orice fel care ar putea să apară între utilizator şi eBrains Digital. În cazul unor eventuale conflicte între eBrains Digital şi clienţii săi, se va încerca mai întâi rezolvarea acestora pe cale amiabilă în minim 30 de zile lucrătoare.
Dacă rezolvarea pe cale amiabilă nu va fi posibilă, conflictul va fi soluţionat în instanţa competentă în conformitate cu legile române în vigoare.
Diverse:
Dacă oricare dintre clauzele de mai sus va fi găsită nulă sau nevalidă, indiferent de cauză, aceasta nu va afecta valabilitatea celorlaltor clauze. Odată cu lansarea comenzii, clientul acceptă fără obiecţiuni Termenii şi Condiţiile de utilizare, valoarea acestora fiind aceeaşi cu un contract valabil încheiat.
Fiind de acord cu aceşti Termeni şi Condiţii clientul îşi asumă în totalitate drepturile şi obligaţiile ce decurg din cumpărarea de pe website-ul byarmina.com.
eBrains Digital S.R.L.
CIF: 37659087
Aleea Vasile Goldis
nr 23 Bl R2 Sc B Ap 16 Et 3
Pitesti, Arges
Livrare și plată
Pentru a achita și a intra în posesia produselor comandate pe website-ul byarmina.com ai la dispoziţie mai multe opţiuni:
Modalităţi de livrare:
1. Livrare prin curier:
Produsele comandate pe website-ul byarmina.com pot fi livrate prin curier oriunde în ţară, prin intermediul serviciilor furnizate de către FAN Curier. Dacă înregistrezi comanda de luni până vineri, până în ora 12:00, aceasta poate fi expediată în aceeaşi zi. Livrarea se efectuează în termen 24-48 de ore, cu excepția zilelor nelucrătoare (cu menţiunea că produsele expediate vineri vor ajunge la destinaţie luni). Acest termen poate fi modificat din motive independente de voinţa noastră.
Costul pentru livrare este de 25 RON pentru comenzile până în valoare de 300 RON (indiferent dacă livrarea se efectuază în Bucureşti sau în restul ţării), iar dacă se depăşeşte suma de 300 RON, livrarea va fi gratuită.
2. Livrare online
Produsule comandate sub formă de curs, carte, material digital vor fi livrate prin intermediul adresei tale de e-mail, dupa ce s-a făcut dovada plății în sistemul nostru.
Modalităţi de plată:
1. Plata on-line cu cardul:
Este posibilă efectuarea plăţii on-line cu card bancar în condiţii de siguranţă deplină. Cardurile acceptate la plată sunt cele emise sub siglele VISA (Classic şi Electron) şi MASTERCARD (inclusiv Maestro, dacă au cod VV2/CVC2). În cazul în care cardul este asociat unui cont în altă monedă decat RON, tranzacţiile se efectuează în lei, la cursul de schimb al băncii emitente pentru cardul respectiv.
Nu se percepe niciun comision suplimentar pentru tranzacţii.
Pentru asigurarea securităţii tranzacţiilor, byarmina.com foloseşte platforma MobilPay. Procesarea datelor de card se face în mod exclusiv prin intermediul platformei de plata MobilPay. byarmina.com nu solicită şi nu stocheaza detalii referitoare la cardurile utilizate (pentru detalii, verifică şi secţiunea “Politica de securitate”).
2. Transfer Bancar:
După plasarea unei comenzii, efectuarea plății este posibilă prin transfer bancar în contul nostru bancar: RO92INGB0000999906859095. Vă rugăm să utilizați ID-ul comenzii dvs. ca referință de plată. Veți primi datele bancare complete și detaliile comenzii dumneavoastră printr-un email de confirmare.
Politica de retur byarmina.com
Dacă eşti nemulţumit de produsele cumpărate on-line de byarmina.com şi vrei să renunţi la cumpărare şi implicit să primeşti banii înapoi, poţi să aplici pentru procedura de retur a produselor în 14 zile, conform dispoziţiilor Ordonanţei de Urgenţă nr.34/2014, privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.
Prin contract la distanţă se înţelege contractul de furnizare de produse sau servicii încheiat între un comerciant şi un consumator, în cadrul unui sistem de vânzare organizat de către comerciant, care utilizează în mod exclusiv, înainte şi la încheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicaţie la distanţă.
Dreptul de retur în 14 zile se adresează doar clienţilor care au achiziţionat produse online de pe site-ul byarmina.com. Clientul are dreptul de a denunţa unilateral contractul la distanţa, în termen de 14 zile, fără penalităţi şi fără invocarea vreunui motiv, atât timp cât produsele sunt prezentate nedesfăcute, în ambalajul lor original.
Dreptul de renunţarea la cumpărare nu se aplică în cazul persoanelor juridice.
Termenul de 14 zile prevăzut pentru exercitarea acestui drept începe să curgă:
a) data încheierii contractului, în cazul contractelor de prestări de servicii; 
b) ziua în care consumatorul sau o parte terţă, alta decât transportatorul şi care este indicată de consumator, intră în posesia fizică a produselor, în cazul contractelor de vânzare, sau: 
(i) în cazul în care consumatorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat, ziua în care consumatorul sau o parte terţă, alta decât transportatorul şi care este indicată de consumator, intră în posesia fizică a ultimului produs;
(ii) în cazul livrării unui produs care constă din mai multe loturi sau piese, ziua în care consumatorul sau o parte terţă, alta decât transportatorul şi care este indicată de consumator, intră în posesia fizică a ultimului produs sau a ultimei piese;
(iii) în cazul contractelor pentru livrarea periodică de produse pe o perioadă de timp determinată, ziua în care consumatorul sau o parte terţă, alta decât transportatorul şi care este indicată de consumator, intră în posesia fizică a primului produs;
Omisiunea informaţiilor privind dreptul de retragere
În cazul în care profesionistul nu a transmis consumatorului informaţiile privind dreptul de retragere conform dispozitiilor OUG 34/2014, perioada de retragere expiră la 12 luni de la sfârşitul perioadei iniţiale de retragere de 14 zile.
În cazul în care profesionistul a transmis consumatorului informaţiile privind dreptul de retragere în termen de 12 luni de la data la care produsele/serviciile se considera livrate, conform menţiunilor din secţiunea de mai sus, perioada de retragere expiră în 14 zile de la data la care consumatorul primeşte informaţiile respective. 
Obligaţiile care revin profesionistului în cazul retragerii
Profesionistul rambursează toate sumele pe care le-a primit drept plată din partea consumatorului, inclusiv, după caz, costurile livrării, fără întârziere nejustificată şi, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului în conformitate cu dispozitiile legii.
Profesionistul rambursează sumele menţionate mai sus folosind aceleaşi modalităţi de plată ca şi cele folosite de consumator pentru tranzacţia iniţială, cu excepţia cazului în care consumatorul a fost de acord cu o altă modalitate de plată şi cu condiţia de a nu cădea în sarcina consumatorului plata de comisioane în urma rambursării.
Fără a aduce atingere primului paragraf al prezentei secţiuni, profesionistul nu este obligat să ramburseze costurile suplimentare în cazul în care consumatorul a ales în mod explicit un alt tip de livrare decât livrarea standard oferită de profesionist.
Cu excepţia cazului în care profesionistul s-a oferit să recupereze el însuşi produsele, în cazul contractelor de vânzare, profesionistul poate amâna rambursarea până la data recepţionării produselor care au făcut obiectul vânzării sau până la momentul primirii unei dovezi din partea consumatorului conform căreia acesta a trimis produsele către profesionist, luându-se în considerare data cea mai apropiată.
Obligaţiile consumatorului în cazul retragerii
Conform Ordonanţei nr. 34/2014, consumatorul suportă doar costurile directe legate de returnarea produselor, cu excepţia cazului în care profesionistul acceptă să suporte acele costuri sau în care profesionistul nu a informat consumatorul că aceste costuri trebuie suportate de consumator. În cazul contractelor în afara spaţiilor comerciale, în cazul cărora produsele au fost livrate la domiciliul consumatorului la momentul încheierii contractului, profesionistul preia produsele pe cheltuiala sa dacă produsele, prin natura lor, nu pot fi returnate în mod normal prin poştă.
Exceptări de la dreptul de retragere
Sunt exceptate de la dreptul de retragere, în ceea ce priveşte contractele la distanţă şi contractele în afara spaţiilor comerciale următoarele:
– contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al consumatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere după executarea completă a contractului de către profesionist;
– furnizarea de produse sau servicii al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care profesionistul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
– furnizarea de produse confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar;
– furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
– furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de consumator;
– furnizarea de produse care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
– contractele în cazul cărora consumatorul a solicitat în mod special profesionistului să se deplaseze la domiciliul său pentru a efectua lucrări urgente de reparaţie sau de întreţinere. Dacă, cu ocazia unei astfel de vizite, profesionistul prestează alte servicii în afara celor solicitate în mod expres de consumator sau furnizează alte produse decât piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrărilor de întreţinere sau de reparaţie, dreptul de retragere se aplică respectivelor servicii sau produse suplimentare;
– furnizarea de înregistrări audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate după livrare;
– furnizarea de ziare, periodice şi reviste, cu excepţia contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicaţii;
– contractele încheiate în cadrul unei licitaţii;
– prestarea de servicii de cazare, pentru alt scop decât cel rezidenţial, transport de mărfuri, închiriere de maşini, catering sau serviciile privind activităţile de agrement, în cazul în care contractul prevede o dată sau o perioadă de executare specifică;
– furnizarea de conţinut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al consumatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere.
Pentru orice detalii sau neclarităţi privind returnarea produselor te rugăm să ne contactezi prin formularul de contact, sau la numărul de telefon 0746054405.
Politica de confidențialitate byarmina.com
1. SCOP 1.1 Prezentul Regulament are ca scop stabilirea unor norme de conduită pentru asigurarea unui nivel satisfăcător de protecţie a datelor cu caracter personal prelucrate de către eBrains Digital, denumită în continuare operator.
2. DOMENIU DE APLICARE 2.1 Regulamentul stabilește exercitarea drepturilor și obligațiilor pe care byarmina.com le are în domeniul protecției persoanelor în privința datelor cu caracter personal, în relațiile societății cu persoanele vizate, organizații și parteneri contractuali.
3. DOCUMENTE DE REFERINŢĂ 3.1 Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date; 3.2 Decizia nr. 132/2011 privind condiţiile prelucrării codului numeric personal şi a altor date cu caracter personal având o funcţie de identificare; 3.3 Ordinul Avocatului Poporului nr. 52 din 18 aprilie 2002;
4. DEFINIŢII ŞI PRESCURTĂRI 

4.1 DEFINIŢII 

4.1.1 Termenii specifici 
a) persoana vizată – persoana fizică ale cărei date cu caracter personal sunt prelucrate, în cazul de față orice persoana fizică sau persoană juridică cu care operatorul a încheiat un contract de prestări servicii. 
b) a colecta – a strânge, a aduna, a primi date cu caracter personal de la persoanele prevăzute la lit. a), acțiune ce se realizează de către angajații societății eBrains Digital S.R.L.
c) a dezvălui – a transmite, a disemina, a face disponibile în orice alt mod date cu caracter personal, în afara operatorului; 
d) a utiliza – a se folosi datele cu caracter personal de către şi în interiorul operatorului;
e) utilizator – persoană care acţionează sub autoritatea deţinătorului de date cu caracter personal, cu drept recunoscut de acces la sistemele informaţionale de date cu caracter personal 
f) consimţământ – acordul neviciat al persoanei vizate de a-i fi prelucrate datele cu caracter personal, care trebuie să fie întotdeauna expres şi neechivoc; 
g) autentificare – verificarea identificatorului atribuit subiectului de acces, confirmarea autenticităţii; 
h) identificare – atribuirea unui identificator subiecţilor şi obiectelor de acces şi/sau compararea identificatorului prezentat cu lista identificatoarelor atribuite; 
i) nivel de protecţie şi de securitate adecvat al prelucrărilor de date cu caracter personal – nivelul de securitate proporţional riscului, pe care îl comportă prelucrarea faţă de datele cu caracter personal respective şi faţă de drepturile şi libertăţile persoanelor şi conform cerinţelor minime de securitate a prelucrărilor de date cu caracter personal, elaborate de autoritatea de supraveghere şi actualizate corespunzător stadiului dezvoltării tehnologice şi costurilor implementarii acestor măsuri; 
j) partener contractual – persoanele fizice si juridice, cu care operatorul a încheiat un contract de colaborare, prestări servicii etc.
Termeni precum: date cu caracter personal, prelucrarea datelor cu caracter personal, stocare, operator, terţ, destinatar, date anonime, autoritate de supraveghere, dreptul de informare, dreptul de acces, dreptul de intervenţie, dreptul de opoziţie au sensurile definite de Legea nr. 677/2001 și de Decizia nr. 132/2011 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date.

5. CONŢINUTUL REGULAMENTULUI

5.1 Prezentul Regulament a fost adoptat azi 20.02.2021 cu posibilitatea revizuirii periodice, în funcție de modificările și completările legislative aplicabile, precum şi de nivelul de dezvoltare tehnologică.
5.2 eBrains Digital utilizează datele cu caracter personal ale persoanelor vizate, obținute direct de la persoanele vizate prin consimtământul acestora, exprimat prin acceptarea termenilor și condițiilor generale prin realizarea unui cont personal prin mijloace online (website).
5.3 Personalul instruit trebuie să acceseze numai datele cu caracter personal necesare pentru îndeplinirea atribuţiilor lor de serviciu. Pentru aceasta, eBrains Digital în calitate de operator, stabilește tipurile de acces după funcţionalitate (cum ar fi: administrare, introducere, prelucrare, salvare etc.) şi după acţiuni aplicate asupra datelor cu caracter personal (cum ar fi: scriere, citire, ştergere), precum şi procedurile privind aceste tipuri de acces.
5.4 Persoanele care vor răspunde pentru respectarea dispoziţiilor legale din domeniul protecţiei persoanelor şi a datelor cu caracter personal, precum şi a principiilor prevăzute în prezentul Regulament sunt numai persoane angajate în cadrul eBrains Digital şi care au ca atribuţii colectarea, utilizarea, prelucrarea, datelor cu caracter personal. În cazul prelucrării datelor cu caracter personal, se informează clientul, astfel cum este prezentat pe site-ul byarmina.com la rubrica confidențialitate (Anexa nr. 1). Persoana vizată își poate retrage consimțământul în orice moment, sub condiția anunțării prealabile a operatorului. Aceasta va informa persoana vizată în legatură cu procedura și efectele retragerii consimțământului. eBrains Digital prin prezentul website, poate vinde produse și servicii, fiind implicată în mod direct în prelucrarea unor date cu caracter personal. Acestea se cer în mod obligatoriu pentru înregistrarea utilizatorilor pentru a își crea un cont personal sau în procesul de finalizare a achiziționării, fie că se cer datele doar pentru a permite plata sau pentru a trimite bunurile. Astfel în vederea prelucrării datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor publice, având în vedere activitatea de comerț online, vom oferi posibilitatea persoanei vizate să își dea consimțămăntul prin acceptarea termenilor și condițiilor generale cât și de a opta pentru primirea de informații despre produsele, ofertele și promoțiile oferite. (conform Anexei 3) 
5.5 În cadrul byarmina.com, colectarea de date cu caracter personal prin mijloace frauduloase, neloiale sau ilegale este interzisă. eBrains Digital va prelucra datele cu caracter personal numai pentru scopurile pentru care au fost colectate, cu excepţia cazului în care persoana vizată îşi dă anterior consimţământul şi pentru prelucrarea în alte scopuri sau în alte cazuri permise de lege. 
5.6 Accesul la datele prelucrate va fi permis numai angajaţilor (personal ce a semnat declarația de confidențialitate) din cadrul eBrains Digital, în îndeplinirea obligaţiilor de serviciu. 
5.7 Autorizarea pentru utilizarea website-ul byarmina.com reprezintă în sine o procedură prin care utilizatorul de fiecare dată când accesează contul său personal pe această resursă informaţională, se identifică cu email-ul și parola utilizatorului în momentul înregistrării pe portal. Numele de utilizator și parola sunt considerate informații suficiente pentru accesul utilizatorului. În cadrul contului personal în vederea efectuării de comenzi, potențialul client trebuie să completeze un formular cu toate datele sale de contact. Dacă nu este dovedit contrariul, orice operaţiune efectuată cu utilizarea login-ulului e considerată efectuată de utilizator. De asemenea există procedura de guest check-out ce nu constă în obligativitatea înregistrării unui cont permanent ci numai utilizarea datelor pentru a plasa o singură comandă. O altă procedură ce nu necesită înregistrarea permanentă este formularul de contact, utilizat pentru a cere informații. Această procedură necesită adresa de email dar în vederea perfecționării contactului cu clientul e posibil să se necesite pe viitor și alte date. 
5.8 Utilizatorul poate utiliza serviciile website-ului byarmina.com numai în limita drepturilor acordate de Administrator şi/sau de alt utilizator avizat al portalului precum şi în conformitate cu termenii și condițiile de utilizare prezentate pe site, la rubrica “Termeni şi condiţii”. 
5.9 Personalul ce se ocupă cu colectarea datelor va respecta principiul calității datelor astfel că vor fi prelucrate doar datele personale relevante și care nu depășesc scopurile în care sunt colectate. 
5.10 Măsurile de protecţie a datelor cu caracter personal prelucrate în sistemul informaţional de date cu caracter personal se realizează ţinându-se cont de necesitatea asigurării confidenţialităţii acestor măsuri, prin protecţia datelor personale în formă electronică.
5.11 Datele obținute de la client sunt ținute în formă electronică, stocate pe un server ținut de către un data center ce oferă servicii de găzduire. Acesta deține servere proprii, securizate si monitorizate 24/7 de către personalul firmei. 
5.12 eBrains Digital are obligația de a lua toate măsurile tehnice și organizatorice necesare pentru asigurarea unui nivel de protecție și de securitate adecvat, în cadrul operațiunilor efectuate asupra datelor cu caracter personal prin politici sau proceduri specifice. 
5.13 Protecţia datelor cu caracter personal în sistemul informaţional este asigurată în scopul: 
– preîntâmpinării scurgerii informaţiei care conţine date cu caracter personal, prin metoda excluderii accesului neautorizat la aceasta;
– preîntâmpinării distrugerii, modificării, copierii, blocării neautorizate a datelor cu caracter personal în reţelele telecomunicaţionale şi resurselor informaţionale; 
– respectării cadrului normativ de folosire a sistemelor informaţionale şi a programelor de prelucrare a datelor cu caracter personal;
– asigurării caracterului complet, integru, veridic al datelor cu caracter personal în reţelele telecomunicaţionale şi resurselor informaţionale;
– păstrării posibilităţilor de gestionare a procesului de prelucrare şi păstrare a datelor cu caracter personal. 
5.14 Protecţia datelor cu caracter personal prelucrate în sistemele informaţionale se efectuează prin următoarele metode:
– preîntâmpinarea conexiunilor neautorizate la reţelele telecomunicaţionale; 
– excluderea accesului neautorizat la datele cu caracter personal prelucrate;
– preîntâmpinarea acţiunilor speciale tehnice şi de program, care condiţionează distrugerea, modificarea datelor cu caracter personal sau defecţiuni în lucrul complexului tehnic şi de program;
– preîntâmpinarea acţiunilor intenţionate şi/sau neintenţionate a utilizatorilor interni şi/sau externi, care condiţionează distrugerea, modificarea datelor cu caracter personal sau defecţiuni în lucrul complexului tehnic şi de program. 
5.15 La cerere, atunci cand legea nu interzice, operatorul va comunica informaţii referitoare la: categoriile de date cu caracter personal pe care le prelucrează, sursele de la care au fost colectate datele cu caracter personal, scopurile prelucrării, precum şi dacă, respectiv unui terţ i-au fost dezvăluite aceste date.
În cazul în care dezvăluirea datelor este impusă de lege (de exemplu, în vederea executării unei hotărâri judecătoreşti), operatorul se va asigura că terţul care solicită dezvăluirea acţionează în conformitate cu dispoziţiile legale incidente, iar cererea priveşte numai datele cu caracter personal neexcesive prin raportare la scopul prelucrării. Persoana vizată va fi informată în legatură cu dezvăluirea, numai dacă legea permite.
5.16 Persoana vizată are dreptul de a se opune în orice moment, din motive întemeiate şi legitime legate de situaţia sa particulară, ca datele care o vizează să facă obiectul unei prelucrări, cu excepţia cazurilor în care există dispoziţii legale contrare. În caz de opoziţie justificată prelucrarea nu mai poate viza datele în cauză.
În vederea exercitării drepturilor prevăzute, persoana vizată va înainta operatorului o cerere întocmită în formă scrisă, datată şi semnată. Operatorul este obligat să comunice persoanei vizate măsurile luate precum şi, dacă este cazul, numele terţului căruia i-au fost dezvăluite datele cu caracter personal referitoare la persoana vizată, în termen de 15 zile de la data primirii cererii.
5.17 eBrains Digital este obligată să rezolve plângerile şi orice alte cereri legate de prelucrarea datelor cu caracter personal, în termenele şi condiţiile prevăzute, în mod amiabil cu persoana vizată.
Anexa 1: Prezentare norme de confidențialitate – website byarmina.com
eBrains Digital înțelege cât de importantă este intimitatea vieții personale și respectă toate reglementările legale în materie referitoare la protecția datelor cu caracter personal, repectiv Legea nr. 677/2001 și reglementările subsecvente. Potrivit dispozițiilor acestei legi, utilizatorii beneficiază de dreptul la informare (art. 12), acces la date (art. 13), intervenție (art. 14), opoziție (art. 15), de a nu fi supus unei decizii individuale (art. 17) și de a se adresa justiției (art. 18). Prelucrarea datelor personale se va face numai în scopul de a asigura realizarea și îmbunătățirea serviciilor oferite.
Datele care permit identificarea ta nu vor fi instrăinate. Accesarea bazei de date se face numai de către persoane autorizate, în condiții de securitate asigurată prin mijloace electronice, potrivit legii.
Stocarea pe o durată mai mare decât cea necesară pentru realizarea serviciilor pentru care datele au fost furnizate, se face în condiții de securizare electronică, potrivit legii, pentru îmbunătățirea serviciilor noastre.
Datele vor putea fi modificate de tine oricând, direct, adresându-vă administratorului site-ului. Pentru orice nelămuriri sau nemulțumiri, te rugăm să te adresezi administratorului site-ului folosind formularul de contact de pe acest site.
Completarea de către tine a formularelor de pe acest site are semnificația înțelegerii și acceptării de către tine a modalităților și condițiilor de utilizare și prelucrare a acestor date, așa cum sunt ele descrise în prezentele condiții de utilizare.
Anexa 2: Notă informare în scris – persoane fizice
eBrain Digital S.R.L. prelucrează date cu caracter personal, furnizate de client cum ar fi numele și prenumele, datele din cartea de identitate (seria și numărul, CNP-ul, adresa) și numărul de telefon, în scopul realizării contractului de prestări servicii și mentenanță încheiat cu asociația. Datele tale sunt necesare emiterii facturilor de servicii, colectarea creanţelor legate de acestea, in activităti poștale precum şi rezolvării solicitărilor, întrebărilor sau a reclamațiilor tale în legatură cu activitatea desfăşurată în temeiul contractului. Pe pagina de internet este necesar să vă înregistrați în vederea realizării unui cont personal cât și în vederea interacționării cu site-ul. Datele cu caracter personal (așa cum sunt definite de Legea nr. 677/2001), se referă la orice informaţii care pot fi utilizate pentru a vă identifica personal sau pentru a vă contacta online sau offline. Informaţiile personale sunt colectate numai cu acordul tău. Datele nu vor fi dezvăluite, excepție cazurile prevăzute de lege și regulament societății. Pe viitor, aceste date: numele și prenumele, adresa, numărul de telefon, etc. permit menținerea legăturii dintre societate și client.
Conform Legii nr. 677/2001, clientul beneficiază de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Clientul are dreptul de a se opune prelucrării datelor personale care îl privesc şi să solicite ştergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, clientul se poate adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la conducerea Societății pentru a rezolva amiabil eventualele neînțelegeri.


6. DISPOZIŢII FINALE
6.1 Prezentul Regulament pentru asigurarea securitatii prelucrării datelor cu caracter personal a fost adoptat de către conducerea eBrains Digital în 20.02.2021, cu posibilitatea revizuirii periodice, în funcție de modificările și completările legislative aplicabile, precum și de nivelul de dezvoltare tehnologică.
Orice modificare ce intervine în conținutul Regulamentului pentru asigurarea securității prelucrării datelor cu caracter personal va fi adusă la cunoștința utilizatorilor, concretizată prin semnătură personală. Prezentul Regulament pentru asigurarea securității prelucrării datelor cu caracter personal se completează cu prevederile legale în domeniul protecției datelor cu caracter personal.
Politica de securitate – Cât de sigur este pentru mine să plătesc on-line?
Produsele de pe acest website sunt comercializate on-line prin intermediul serviciilor de plăţi on-line oferite de MobilPay. Riscurile asociate unei plăţi on-line sunt:
• Datele personale introduse pentru completarea comenzii să intre în posesia unor terţe părţi şi să fie abuziv folosite – byarmina.com şi MobilPay garantează securitatea sistemelor sale informatice. Citeşte şi “Politica de confidenţialitate byarmina.com” pentru mai multe informaţii despre subiect.
• Datele în cazul plăţilor prin card bancar – număr de card, data expirării, etc. – să intre în posesia unor terţe părţi şi să fie abuziv folosite. În cazul plăţii on-line prin MobilPay nici o informaţie legată de cardul tău nu este transferată sau stocată, la nici un moment de timp, pe serverele noastre sau pe serverele MobilPay, acestea fiind direct introduse în sistemele Visa sau MasterCard, după caz. În plus, în cazul în care cardul tău a fost emis de către o bancă certificată în sistemul “3-D Secure”, autorizarea tranzacţiei se face doar după autentificarea ta în acest sistem – introducerea unui cod/parola secretă ştiută numai de către tine, similar codului PIN la tranzacţiile de la ATM. Citeşte “Verified by Visa” şi “SecureCode” pentru detalii complete legate de sistemul “3-D Secure”.

Conditii de participare la cursuri si ateliere
Prezentul formular de Comanda tine loc de contract intre eBrains Digital în calitate de organizator, și participant.
I. PARTICIPARE 
1. Accesul se va face numai persoanelor care au cofirmat efectuarea plătii cursului.
2. Rezervarea locurilor la curs se face în ordinea înscrierilor.
II.ÎNSCRIERE CURS 
1. Inscrierea devine valabilă in urma achitării taxei de participare.
III. PROGRAM DE DESFĂȘURARE
1. Intervalul orar de desfășurare a evenimentelor, cursurilor, atelierelor, etc. va fi afisat pe website si pe alte medii online, respectiv pe brosurile si pliantele de prezentare.
IV. OBLIGAȚII ȘI RESPONSBILITĂȚI 
1.Organizatorul se obliga să asigure condiții optime pentru buna desfășurare a cursului (locație, trainer, materiale, logistică). 
2.Organizatorul cursului nu răspunde de pierderea, dispariția sau deteriorarea bunurilor ce aparțin participanților în timpul cursului. 3.Participantul se obliga să se conformeze programului și atmosferei de curs. 
4.Participantul se va comporta pe parcursul cursului, în asa fel incât să nu deranjeze, să nu pună în pericol sau să nu pericliteze drepturile altor partcipanți la curs. Este interzisă orice acțiune care împiedică sau îngreunează organizarea cursului.
V. NEPREZENTAREA LA CURS 
1.Dacă participantul nu se prezintă la curs la ora stabilită prin program, organizatorul nu își asumă obligația restituirii în niciun cuantum a taxei de participare.
VI. RETRAGEREA PARTICIPANTULUI
1.În cazul în care, după efectuarea plății taxei de participare, participantul renunța la curs, contractul se reziliază, iar sumele plătite nu se restituie, reținându-se cu titlu de daune-interese pentru acoperirea prejudiciului material și moral cauzat.
2.În cazul în care în timpul cursului participantul se retrage, se va organiza o întâlnire, între părțile contractante, pentru a identifica cauza retragerii din curs.
VII. ÎNLOCUIREA PARTICIPANTULUI
1.Dacă din diverse motive participantul este înlocuit de o altă persoană, acest lucru trebuie notificat cu cel puțin 2 zile înainte de curs. În caz contrar. organizatorul nu este obligat să fie de acord cu această modificare.
VIII. NERESPECTARE
1.Dacă participantul nu îndeplinește întocmai, sau încalcă obligațiile ce-i revin prin prezentele Condiții de participare, organizatorul își rezervă dreptul de a rezilia contractul fară preaviz și de a reține toate sumele primite sub formă de despăgubiri.
IX. PLATA ȘI CONDIȚII FINANCIARE
1. Plata cursurilor / atelierelor se vor efectua la cursul BNR din ziua efectuării plății, prin credit/ debit card ori transfer bancar la plasarea comenzii on-line.
2. Alternativ plata cursurilor / atelierelor se va putea efectua si pe baza facturii proforme in contul: eBrains Digital SRL, ING Bank, IBAN RON: RO92INGB0000999906859095, BIC(SWIFT): INGBROBU
3. Termenul maxim de plată este de 5 zile de la data emiterii facturii proformă. 
4. Neplata facturii proformă în termenul stabilit duce la anularea solicitării de inscriere.
X. RĂSPUNDEREA CONTRACTUALĂ 
1. Partea din culpa care produce prejudicii celeilalte părți contractuale prin neexecutarea sau executarea necorespunzatoare a dispozițiilor contractului datorează daune interese. 
2. Forța majoră, așa cum este definită de lege exonerează de răspundere partea care o invocă. 
3. Partea care se află în caz de forță majoră, o poate face opozabilă celeilalte părți, în termen de 5 zile, cu condiția informării imediate despre apariția cauzei de forță majoră.
XI. LITIGII 
1. Orice litigiu ce ar putea interveni intre partile contractului se va soluționa pe cale amiabilă. În cazul în care părțile nu își pot rezolva diferențele în acest mod, competența de soluționare revine instanțelor judecătorești române.

Social media links

Site administrat de

eBrains Digital SRL
România
Copyright 2020 - 2024 byArmina.com | byArmina.com foloseste cookie-uri | Termeni și condiții
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram