Unde te vezi peste 5 ani?

20/12/2023

"Unde te vezi peste 5 ani?" e una din întrebările de care se tem multe mămici cu care am stat de vorbă. Pare a fi atât de "bau-bau" această întrebare încât mă gândesc că poate v-ar fi utilă o părere pe subiect. Așa că vă las aici câteva idei legate de întrebarea minune:

1. E ok să nu știi răspunsul dacă ești încă în CIC sau la 1 an de la final de CIC, și dacă intervievatorul nu pricepe de ce nu știi răspunsul, atunci poți să-i adresezi o întrebare îndrăzneață: "Dumneavoastră cum vedeți rolul acesta transformându-se peste 5 ani?"

2. E important să te gandesti ce vrei să încerci din primele luni după ce încheie cu CIC / jobul actual, dacă urmează o schimbare / mutare, și să iți fie foarte clar de ce. Apoi o sa vezi dacă-ti place, reușești să ții pasul, este pentru tine acum, sau nu, sau deloc etc.

3. Fie că știi sau nu răspunsul, ar fi foarte util să îți alegi un skill din "skills of the future" și să urmezi un curs/ formare / citești o carte / podcast etc pe subiect. Adică să "crești" profesional, să-ți aduci puțină bucurie și diversitate, nu să amâni "start-ul" pentru orice pentru "dupa CIC" / după încheierea contractului cu firma X etc. E mai "lean" așa și în plus, face bine și la stima de sine.

Ce ar fi cu adevărat valoros pentru oricare dintre noi, este să ne putem imagina unde vom fi peste 5 ani la nivel de relație cu partenerul, ca mamă a copilului, ca domeniu general în care ne-ar plăcea să activăm, etc. Adică more "life-related" answers, nu strictly "job stuff".

De ce e întrebarea asta așa populară printre angajatori?

- poate că își doresc să te păstreze pe termen lung?

- poate le e teama că te iau, esti overqualified și vei pleca? 

- poate că rolul e de fapt pe termen scurt, dar nu vor să-ți zică și după răspunsul tău gandesc în ce direcții ar putea să te îndrepte, pe job-uri interne?

- poate că sunt doar "dumb" și vor să se dea importanți să vadă cum reacționezi la cea mai stupidă întrebare din lume?

- poate sunt unethical și ar vrea să știe dacă mai vrei (încă) un copil curând și se pun ei la adapost, asta fiind o "întrebare pregătitoare" înainte de bombă "când vrei sa faci copii / ai copii / mai faci copii"?

Motivele sunt infinite, e fair să întrebi de ce au adresat întrebarea, ca să poți adresa adevărata problemă / întrebare din spatele ei...dacă poți. 

Voi ce motive ați mai descoperit în spatele acestei întrebări în experiențele de interviuri de job, lately?

Plătește online

Echipa ByArmina - SC CRB COMERTRANSCONSULT SRL
Copyright 2020 - 2024 byArmina.com | byArmina.com foloseste cookie-uri | Termeni și condiții | Politică de confidențialitate
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram