Tu cu ce sabotor ai făcut pace?

07/07/2023

Azi la "Vis și făcut!" am lucrat cu sabotorii lui Chamine Shirzad - testul lui de PQ. Din toată discuția, mi s-a părut foarte făină o idee care a reapărut în lectura mea de seara - cateva pagini din "The Myth of Normal". Care erau șansele? Serendipity much? :))

Ideea suna așa: dacă toată viata te-ai ținut de mână cu unul dintre sabotorii lui Chamine și acum te-ai decis ca ai vrea sa "nu mai fiți prieteni", ba chiar sa elimini complet acele comportamente care te sabotează și îți pun piedică în mersul tău hotărât spre succes, mai bine nu :))

Si ia uite peste ce dau eu 5 ore mai târziu, în cartea lui Gabor Mate:  “When you have a lifetime of emotions that you have been running from,” writes Helen Knott, “it seems like once they catch up they will gang-beat you and leave you crippled in an alleyway.”[4] That need not happen. The compassion of truth recognizes that pain is not the enemy. In fact, pain is inherently compassionate, as it tries to alert us to what is amiss. Healing, in a sense, is about unlearning the notion that we need to protect ourselves from our own pain.

Eu mi-o traduc așa: ți-ai estimat valoarea toată viața din ce validare primeai de la cei din jur în funcție de cât de people pleaser ai fost? Acum ai vrea să te dezici de acest people pleaser care e parte din tine? Pai poți...dar va fi cu durere. Și tre să stai cu durerea și să ramai prieten cu people pleaserul dacă vrei sa te și vindeci. Altfel, de suprafață da...poți să ii tot dai una peste ceafa când apare doar că la un moment dat o să se ia de mana cu ceilalți sabotori și o să te încolțească într-o zi când ești obosită, nemâncată și nervoasă și o să te facă toți knock-out "pe aleea dosnica" descrisă de Helen. 

Deci cu răbdare! People pleaserul te-a ajutat probabil să treci prin momente grele. Acum ca nu îți mai e de folos, nu te anestezia ca să îl îndepărtezi chirurgical și rece. Stai cu durerea. Pe viu. Rămâneți prieteni.

Scoate-l la o cafea. Explică-i ca ești safe și nu mai e nevoie să fie așa de vocal să îți sufle în ceafă mereu. Tot ce a vrut pentru tine people pleaserul a fost să te ajute să câștigi acceptarea sau validarea celor din jur. E ok. Nu mai ai nevoie de asta acum. Îți știi valoarea fără acceptare și validare externă. Ești bine. Sunteți bine. 

Tu cu ce sabotor ai de făcut pace?

Plătește online

Echipa ByArmina - SC CRB COMERTRANSCONSULT SRL
Copyright 2020 - 2024 byArmina.com | byArmina.com foloseste cookie-uri | Termeni și condiții | Politică de confidențialitate
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram