Strategii versus răspunsuri

02/02/2024

Strategii versus răspunsuri, sau consultanță versus coaching. Două servicii diferite. Consultantul și coachul poate fi aceeași persoană cu două pălării diferite. Nu le poartă pe ambele în același timp.
🔔 La prima vedere, termenii de coach și consultant, pot fi confundați ca însemnând același lucru. Legenda urbană a internetului spune că un sâmbure de adevăr există, totuși: direcția spre care se îndreaptă ambele. Ambii termeni se referă la o persoană experimentată, instruită, care te poate ajuta și consilia în carieră atunci când ești în impas. Ceea ce diferă însă, este viziunea și modul de acțiune al fiecărei nișe în parte.
👒Un coach se concentrează întotdeauna pe client. Este un bun ascultător, nu judecă, doar ghidează punând întrebările corecte, pentru ca al său client să găsească răspunsurile potrivite, îl însoțește în călătoria lui de explorare a posibilităților, în procesul descoperirii de sine, de căutare a puterii interioare și a credințelor proprii. El nu-ți va spune niciodată ce să faci, ci facilitează găsirea soluției în acord cu propriile credințe. Coachingul înseamnă explorarea posibilităților, dezvoltarea abilităților și capacităților existente. Un mare jucător de tenis și campion, fost numărul 1 mondial, Andre Agassi a spus la un moment dat despre antrenorul său de care era foarte apropiat și care l-a însoțit pe drumul către glorie, Brad Gilbert, că „un coach (antrenor) adevărat te va conduce acolo unde nu mai ai nevoie de el”.
⛑️Pe de altă parte, și consultanța are beneficiile ei pentru cei care caută soluții date de o persoană cu expertiză în domeniul vizat, pe probleme specifice. Consultantul se concentrează întotdeauna pe problemă. Acesta analizează, oferă răspunsuri și arată calea spre rezolvarea problemei. Practic,, te învață „ca la carte” cum să ajungi din punctul A în punctul B, fără să rătăcești drumul prin introspecții, îți oferă uneltele necesare pentru a merge mai departe și a executa întocmai ce ai învățat. Consultantul îți poate clarifica situația atunci când nu ai viziune, expunând pașii care trebuie făcuți spre atingerea unui obiectiv pe termen lung.
👒Dacă un coach te ajută să cauți sigur răspunsurile corecte pe baza dorințelor și țelurilor proprii, ⛑️un consultant îți oferă direct răspunsurile corecte analizând și cercetând îndeaproape problema ta.
👒Coach-ul este un facilitator, ⛑️consultantul este un expert.
👒Coaching = răspunsuri. ⛑️Consultanță = strategii.
Iar tu, de ce ai nevoie, de coaching sau de consultanță? Care ți-ar aduce mai multă valoare acum?

Plătește online

Echipa ByArmina - SC CRB COMERTRANSCONSULT SRL
Copyright 2020 - 2024 byArmina.com | byArmina.com foloseste cookie-uri | Termeni și condiții | Politică de confidențialitate
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram