Primele semne că ai nevoie de o schimbare

18/03/2024

Dacă ar exista o perioadă potrivită pentru reconversie în carieră, atunci probabil că 30 + este vârsta ideală pentru asta.

Ai câțiva ani de experiență în câmpul muncii, deci ceea ce ai dobândit până acum te ajută să-ți dai seama dacă ai nevoie de alt loc de muncă sau de alt mediu profesional. Sau poate între timp ai devenit mamă și vrei să vezi viața cu alți ochi, să te bucuri de noi oportunități legate de job, dar nu prea știi de unde să începi.

În general, primele semne că ai nevoie de o schimbare vin atunci când nu mai ai nicio motivație în munca pe care o faci. Simți că te irosești la jobul actual pentru că nu îți oferă perspective, sau poate ai un nivel crescut de stres, sau… pur și simplu realizezi că locul de muncă nu se mai potrivește cu stilul de viață și cu evoluția ta din ultimii ani. Oricare este motivul pentru care vrei să faci acest salt către un job mai potrivit nevoilor tale, să știi că niciodată nu este prea târziu.

Primul pas și cel mai important este luarea deciziei. După ce ai cântărit bine motivele și te-ai decis în direcția reconversiei profesionale, trebuie să elaborezi o strategie sau să faci un plan cu pașii următori. Este necesar să ai totul stabilit înainte, iar acest lucru te ajută să faci mai ușor tranziția la un nou job și te asigură că nu rămâi descoperit din punct de vedere salarial.

Nu știi clar ce altceva ai putea face pentru o schimbare de carieră? Atunci poți începe căutarea. Caută ce abilități ai, pe care le-ai putea îmbunătăți, sau ce competențe ai putea dobândi în prezent. Este foarte posibil ca la jobul actual să nu-ți folosești toate aptitudinile, iar unele dintre ele au rămas neexplorate.
Tot la capitolul căutări, poți afla din statistici și studii care sunt tendințele pieței muncii, ce domeniu are nevoie de mai mulți specialiști, care este trendul în educație și formare, pentru a avea o direcție în formarea ta continuă prin cursuri și programe de training, mentoring sau coaching.

Dacă nu te descurci cu tot volumul de informații, sau ți se pare imposibil să te descurci pe cont propriu, vin eu în ajutorul tău.

Plătește online

Echipa ByArmina - SC CRB COMERTRANSCONSULT SRL
Copyright 2020 - 2024 byArmina.com | byArmina.com foloseste cookie-uri | Termeni și condiții | Politică de confidențialitate
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram