Mix pentru îndrăzneală – dacă e prea ușor, întoarce-te la pasul 2

04/03/2021

Dacă îți plac papanașii știi că nu sunt chiar ușor de făcut. Nicio problemă, îi poți comanda la restaurant. Sau poți să cumperi…tadaaa…mix pentru papanașiși îi faci acasă. Cum ar fi dacă ar exista un mix pentru îndrăzneală? Ambalat frumos la cutie, îl cumperi, îl prepari, îl mănânci și a doua zi te trezești mai curajos?

Dacă ar exista, sigur ar cuprinde măcar următoarele ingrediente:

1. Să îți dorești să fii curajoasă

Dacă ești hotărâtă că ai nevoie să devii mai curajoasă, primul pas este să îți dorești. Nimic nou nu se învață doar pentru că e nevoie. Privește în jur, e nevoie de atâtea lucruri, dar dacă nu ni le dorim suficient de mult, cu siguranță nu se va rezolva acea nevoie. Așadar, „e nevoie” sau  ”trebuie” nu sunt suficiente. Ingredientul complet este ”am nevoie și vreau”.

2. Perioadă de probă

Începe cu obiective mici, pași ușor de făcut. Setează un temen limită, o perioadă de probă. E ca și cum ai lua o rochie nouă și nu ești 100% sigură că te prinde culoarea sau modelul, dar a insistat vânzătoarea sau prietena cea mai bună și ai decis să încerci. Poți să returnezi rochia în termen de câteva zile. Alocă o perioadă de probă de 5 zile și fă ceva curajos în fiecare zi. Nu acte de curaj majore sau impresionante, ceva suficient cât să încerci apa.

3. Descoperă de ce ți-e frică

În perioada de probă vei descoperi lucruri noi despre tine și reacțiile tale în situații inedite. Reflectează asupra a ceea ce simți și gândește-te ce te ține pe loc. Acelea sunt fricile. Una sau mai multe, nu le vei putea face să dispară. Sunt parte din noi. E mult mai important să fii conștientă de ele decât să încerci să le ștergi. Atunci când știi care îți sunt fricile vei știi de ce îți e greu să faci ceva chiar dacă ai nevoie și vrei. 

4. Ieși din zona de confort

Dacă ți-e clar că ai nevoie și vrei să ai mai mult curaj, iar apoi în perioada de probă ai validat că nevoia și dorința sunt reale și acum știi ce frici îți pun frână, e momentul să ieși din zona de confort. Fă-ți o listă de acțiuni curajoase pe care ți le dorești, de care ai nevoie, și cu sau fără frică, programează-le. Încearcă să ieși din universul cunoscut, din ”bula ta”. De la distanță totul pare mai ușor. Înveți ceva nou, deci e normal să nu fie ușor. Dacă e prea ușor, întoarce-te la pasul 2.

5. Mai multă acțiune, mai puțină analiză

Prin calitatea sa principală, îndrăzneala constă în acțiune. Cu sau fără frică, apeși butonul, sari, țipi, îndrăznești. Lasă analiza pentru după, e momentul să acționezi. Dacă analizezi prea mult înainte să faci ce ți-ai propus, riști să râmâi paralizat într-o buclă repetitivă: analiză – teamă – îndoieli – analiză – teamă – îndoieli. Pe termen mai lung, îți scade încrederea în sine, apoi stima de sine, voința și totul se pierde. Deci, sari! Fă! Acționează! Reflecția las-o la final.

Aceștia sunt 5 pași simpli ca să îndrăznești mai mult. Ești gata să faci papanași? Sau întoarce-te la pasul 1.

Plătește online

Echipa ByArmina - SC CRB COMERTRANSCONSULT SRL
Copyright 2020 - 2024 byArmina.com | byArmina.com foloseste cookie-uri | Termeni și condiții | Politică de confidențialitate
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram