Exodul de cariere

29/04/2024

Devine exodul de specialiști sau oameni capabili și bine pregătiți, o problemă în România? O parte dintre cei care activează pe piața muncii la noi în țară, ar fi interesați să accepte un job în străinătate dacă li s-ar oferi condiții bune de muncă și salariu mai mare.

Dintre țările cu cele mai multe joburi disponibile, în top 5 găsim în ordine Germania, Olanda, Italia, Franța și Spania. Italia și Spania au fost țările care au acceptat foarte mulți români pe piața muncii în ultimii 10-15 ani, dar care recent au scăzut numărul ofertelor de joburi, revenind în top anul acesta.

Interesul românilor pentru joburi în alte țări, păstrează oarecum proporția cu oferta de muncă de pe piețele respective, astfel că topul țărilor cu cele mai multe aplicări din partea conaționalilor noștri sunt Germania, Olanda, Belgia, Republica Moldova, respectiv Franța.
Observăm aici pierderea interesului românilor pentru a pleca în Spania sau Italia, și îndreptarea atenției către Belgia sau Republica Moldova.

Piața muncii este un organism viu, în continuă schimbare, iar factorii demografici, teritoriali, geo-politici și guvernamentali influențează constant structura locurilor de muncă din orice țară.

Momentan „exodul de creiere” este o problemă considerabilă în România, însă schimbările pe plan tehnologic, al automatizărilor, al reglementării productivității sunt semne bune pentru anul 2024, având ca scop crearea de locuri de muncă potrivite cu cerințele și nevoile românilor.

Cam asta e povestea în piață. Tu unde ești? Pentru ce ai pleca sa lucrezi în alta tara?

daredo #careerdevelopment #carrercoach

Plătește online

Echipa ByArmina - SC CRB COMERTRANSCONSULT SRL
Copyright 2020 - 2024 byArmina.com | byArmina.com foloseste cookie-uri | Termeni și condiții | Politică de confidențialitate
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram