"Nu pot să mă întorc la cine am fost, dar nu sunt sigură nici cine vreau să devin." Îmi zicea Simona, mamă de 6 luni.
Simona (not her real name) a decis că o dată cu inceprea diversificării bebelușului, vrea să înceapă și ea o "diversificare" profesională: "am senzația că o să uit tot ce știu sau dacă mai rămâne ceva, va fi depășit, dar nu știu de unde sa încep. Mai am 1 an."
Am început atunci cu lucrurile de bază, cele despre care se tot scrie și sunt angajatorii disperați că "ăștia tineri nu mai știu nici cât știam noi engleză și excel". Simona le-a bifat destul de repede, cu tehnici de Learning Agility din cursul meu la care fusese recent.
Tot exersând engleza, și-a dat seama că poate mai mult. Copilul era "modelul care iubește somnul" așa că timp avea. Am decis să facem un plan clar de dezvoltare a carierei. Sună pompos, de fapt, analizăm "incotro" profesional, având în vedere cine ești si ce îți dorești. Simona avea o idee despre cine nu mai e și ce nu mai vrea.
Așa că am decis să lucrăm împreună 6 luni, să pornim de la cine a fost, ce abilități și talente are, ce competente sunt transferabile, cum s-au "reasezat" valorile personale după ce a devenit mamă și abia la final am construit "vârful rachetei": direcția profesională.
Simona a concluzionat în baza valorilor și competentelor ei transferabile, că ar vrea să facă un pas lateral spre ceva cu mai puține ore peste program, că își va pune ambiția "pe pauză" câțiva ani și mai degrabă ne-am luat împreună temă de research să identificăm acele roluri "de specialist" care ii pot oferi un salariu similar celui pre-mamicie, mai multă flexibilitate și mai puține responsabilități. Înainte ea conducea o echipa de +60 de oameni. Urma să discute cu șeful despre reîntoarcerea pe un alt rol, fără echipă sau una nu așa de mare.
Vreți să știți ce a făcut Simona mai departe?