Despre „mușchii de părinți„

12/04/2024

Am scris azi pentru Părinți pe sârmă despre ce abilități profesionale au părinții și cum se pot dezvolta mai departe pentru a avea o viață profesională mai împlinitoare. Îți las aici prima parte din articol și te invit pe grup pentru a citi și partea a doua, despre ”ce e de făcut” 🙂

viațaprofesională #părințipesârmă #laserviciu Se vorbește mult despre “viața după CIC” și cum poți să te adaptezi la toată avalanșa de evenimente din punctul în care îți duci copilul la grădiniță. De la teama că ratezi ceva important din dezvoltarea lui, până la dorul de el, sentimentul de vinovăție ca nu ești prezentă și ești la muncă, sentimentul de “nu mă mai regăsesc în ce fac” și alte bagaje de tot felul pe care le aduni pas cu pas de când se nasc până pleacă la școală.

Părinți pe sârmă îți oferă resurse exhaustive pe subiecte foarte variate ale acestei călătorii, de la vină, identitate, susținere în educație parentală, până la cum mâncăm sănătos sau ce facem când sunt adolescenți și nu ne mai înțelegem cu ei.
⏳Am avut ocazia în acești ani alături de ”Părinți pe sârmă” și alte ecosisteme locale, să explorez nevoile profesionale ale mamelor, să le ascult și să le susțin în schimbări, upgrade-uri, planuri de învățare și căutarea altor locuri de muncă. Am stat de vorba cu peste 2000 de părinți din 2016 până în prezent și am decis să împărtășesc aici ce am descoperit că se repetă invariabil în poveștile lor:
🌿Învățarea continuă. Părinții învață tot timpul, dar mai rar pentru ei sau pentru locul de muncă pentru că acesta vine pe locul 2 în momentul în care cineva te strigă “mami” sau “tati”, iar primele abilități care au de suferit sunt cele digitale. Partea plină a paharului este că fără să vrei, îți dezvolți o listă întreagă de așa-numite “competențe transferabile” precum: gestionarea conflictelor, abilități de negociere, comunicare cu diplomație / non-violentă, răbdare și iar răbdare, capacitatea de a filtra lucrurile/informațiile neesentiale și lista continuă.
🌿Responsabilitatea. Este o valoare personală nelipsită din top 5 în mai toate testele de valori personale ale părinților și ce e minunat pentru angajatori (deși unii nu observă acest lucru), este că valoarea asta se manifestă și la locul de muncă. Părinții sunt mai statornici la locul de muncă, mai serioși (acea seriozitate pe care o vezi în atât de multe anunțuri de job), te poți baza pe ei mai mult. O spun statisticile, nu eu.
🌿Comunicarea. Este peste medie pentru că e o adevărată aventură să negociezi cu un toddler ce nu înțelege că s-au terminat merele și avem doar banane, la fel și creativitatea de a găsi soluții pentru a face relațiile umane să funcționeze indiferent de cât de bine poate să vorbească (sau nu), interlocutorul.

🧠CUM PUTEM FOLOSI “MUSCHII DE PĂRINȚI” LA MUNCĂ?
Intră pe grup și vei putea citi continuarea 🙂 și accesa alte resurse minunate despre parentaj.
❓Sunt curioasă, tu ce pui în planul tău de actualizare pe următoarele 3-6 luni?

Plătește online

Echipa ByArmina - SC CRB COMERTRANSCONSULT SRL
Copyright 2020 - 2024 byArmina.com | byArmina.com foloseste cookie-uri | Termeni și condiții | Politică de confidențialitate
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram