Despre încredere și autor-cunoaștere

14/03/2024

"Am aplicat pentru un job nou. Am primit invitație la interviu. Bun! Și eu ce mă fac acum?" Veștile astea vin cu sentimente amestecate. Pe de o parte clienții se bucura, pe de alta parte, se tem.

Uneori este despre încredere în sine sau auto-cunoastere: "cum ma vând eu când nu știu cine mai sunt?". Alteori este despre job: "Sincer nici nu îmi mai aminteam la ce job aplicasem la ei ca asta a fost acum 2 luni. I-am dat uitării și ma suna o fatuca vesela sa îmi spună ca le place de mine, iar eu mai sa ii inchir telefonul."

Sa le luam pe rand:
❌️Frica e doar lipsa de pregătire.
✅️O data cu pregătirea se spulbera teama de necunoscut
❌️Jena de a te vinde /prezenta este lipsa de auto-cunoastere
✅️O data ce explorezi un pic cine (mai) ești, poți sa vinzi ce AI FACUT (nu te vinzi pe tine, ci explici clar și la obiect ce ai făcut, ce faci, ce poți face profesional)
➡️Ai dubii în ceea ce privește jobul? Analizează încă o dată anunțul. Citeste-l de mai multe ori. Nu îl mai găsești? Posibil. Ideal ar fi fost sa îl salvezi imediat când ai aplicat. "La dosar"
➡️Ai emoții? Exersează. În oglinda sau cu mine.
➡️Nu stăpânești bine discursul de "povesteste-mi despre tine"? Spune-l cu voce tare. De zeci de ori!
➡️Prezentarea ta parcă nu sună bine? Cererea părerea cuiva care are habar ce inseamna un pitch.
➡️Ți-e teamă de refuz? Aduna-ti optimismul ca să mergi acolo cu entuziasm nu ca și cum deja ti s-au înecat corăbiile.
➡️Ai primit oferta de job dar nu e pentru tine? Refuz-o elegant. Lasă loc de "bună ziua"
💚Ai nevoie de cineva care să te ghideze și să te lumineze în toate cele de mai sus? Vino sâmbătă, 16 martie, de la 9.00 la 11.00 la masterclass-ul online „Curaj în carieră” si afla totul despre interviul de job. Îți povestesc esențialul pe subiect si îți răspund la toate întrebările. Înțeleg nevoia de confidențialitate asa ca sunt de acord sa participi și cu camera închisă și în loc de nume sa pui un pseudonim. 🤗

Te ajut să te prezinți cu încredere, să înțelegi cum să eviți greșeli comune și formulări nepotrivite și vreau să-ți împărtășesc faptul că succesul unui interviu poate depinde de punctul de întâlnire a trei 3 constante și 3 variabile:
👍 experiența dobândită anterior (ce te recomandă pentru jobul pentru care aplici),
👍competențele și valorile personale (ce te diferențiază de alți candidați) și
👍informații despre relaționarea ta cu colectivul în care ai lucrat (cum ai clădit legături sau ai influențat colectivul în care ai lucrat).
🙈 cat de biased e intervievatorul si/sau dacă are structura clara a interviului, pe care o aplica nepartinitor tuturor candidatilor
🙈 cat de clar e checklistul de criterii de la hiring manager / team lead pentru pre-screening
🙈 câte informații îți poate oferi încă de la început pentru a putea "sparge gheata" unui mediu "artificial" (acela de interviu) în care, hei, oricine se poate simți dubios dacă nu face asta zilnic (valabil și pentru recruiteri).

Avem multe de povestit, din experiența mea și a persoanelor cu care am lucrat, stiinta interviurilor si stilurile de intervievare ale ficarei persoane, despre tehnici de pregătire pentru un interviu, metoda STAR, practici de bună prezentare sau cum te pregătești de expunere, gestionarea emoțiilor, posibile întrebări, despre limite, negocieri și cum poți refuza elegant oferta de job primită.

Plătește online

Echipa ByArmina - SC CRB COMERTRANSCONSULT SRL
Copyright 2020 - 2024 byArmina.com | byArmina.com foloseste cookie-uri | Termeni și condiții | Politică de confidențialitate
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram