Despre chimie

09/04/2023

Un CV de mamică inimoasă, făcut ca la carte. Și mamica tot ca la carte. Prima oferta: 4000 de lei. Îi zic: "mai stai, mai aplică, mai căutăm". 

Două săptămâni mai târziu, după vreo 4 etape de selecție, a doua ofertă: 6500 de lei. Zice: "accept, nu pot să ii fac sa aștepte". Îi zic: "spune-le că revii cu un răspuns într-o săptămână, dacă te vor, nu e foc 7 zile...oricum procesele de recrutare în ultimul timp zici că sunt toate pentru NASA, se decid greu și ei".

Trec 3 zile și vorbim din nou. Între timp ne-am tot conversat și a mai aplicat la câteva joburi pentru care ea considera că nu e tocmai potrivită. Că îi mai lipsesc niște skill-uri sau ca sunt puțin ruginite după CIC. I-am spus sa scrie în scrisoarea de motivație "eager to learn fast" și să aplice oricum. Când am căutat un copywriter mi-au scris tineri de 18-19 ani cu o încredere în sine fantastică. Ei pot, vor, muta munții și când sar din tren nu se julesc! Acum zău, ai crescut 2 copii în ultimii 4 ani într-o țară care ignora mamele...dacă nici tu nu ești fast learner!?

A aplicat strambandu-se. I-am zis ca e ok. Poate să simtă absolut orice, dacă vrea poate sa dea cu pumnul în masa, ne luăm 5 minute să îmi spună orice și oricum, îmi asum. Dar sa își acorde niște șanse în plus, sau măcar să-mi facă pe plac doar de data asta. Să dea acolo "submit", poate sa nu viseze ca ar ieși ceva, dacă asa crede, și vedem apoi.

Insistă să revină cu un răspuns la cei cu oferta de 6500 de lei că expira timpul și ea e om de cuvânt. De acord. Absolut de acord. Dar nu înainte de o săptămână sau măcar 5 zile în loc de 7. Mai stai. Respiră, așteaptă, acorda-ți timpul pe care l-ai agreat cu ei pentru a reveni cu un răspuns.

Din aplicările acelea făcute cu inima strânsă, a primit un telefon de la o firma mai mică, dar clar cu un recruiter mai inteligent. A avut 2 teste și 2 interviuri în aceeași zi. A făcut tumbe cu bunica după gradi, frustrare ca cine sunt ăștia, pentru ce atâta efort. 

Ei bine "firma mica" la finalul zilei maraton au întrebat-o ce așteptări salariale are. Eu o pregatisem pe subiect - că ar fi înțelept oricine o întreabă așa ceva, sa nu zică din prima o suma, ci sa spună standard: "în media pieței" și să vadă dacă vin ei cu o propunere mai întâi.

Răspunsul lor a fost "12% peste orice alta oferta mai ai în acest moment și 12 ore libere pe luna pentru copii. Poți începe de luni?

Well, asta numesc eu "chimie". Kuddos că au înțeles valoarea candidatei și au venit cu o contraofertă ce clar arată apreciere pentru skillurile ei si respect pentru ceea ce altii vad ca fiind o piedică în competența profesională a unei femei: copiii.

Plătește online

Echipa ByArmina - SC CRB COMERTRANSCONSULT SRL
Copyright 2020 - 2024 byArmina.com | byArmina.com foloseste cookie-uri | Termeni și condiții | Politică de confidențialitate
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram