Cum cer o mărire?

07/10/2023

"Cum cer o mărire? Mă descurc greu cu acest salariu."

Cea mai întâlnită întrebare de la oamenii buni cu care lucrez și care NU vor să schimbe jobul. 

Le place ce fac, le plac colegii. Vor să mai stea pentru că mai au lucruri de învățat și contribuție de adus. Cu toate astea nu sunt "văzuți". Nu sunt apreciați la justa valoare. Și uneori o parte dintre ei chiar știu că au colegi de echipa care fac același lucru, pe un salariu mai mare.

Hai sa clarificam în primul rand ce abordare poți avea în funcție de șef:

💶 Pentru șef contează doar banii - discuția va fi despre câți bani are de pierdut dacă trebuie să îți caute înlocuitor. E o poziționare riscantă și o poți folosi doar dacă îți permiți să pleci pe bune. 

⚙️ Pentru șef contează oamenii atât timp cât îi sunt de folos (uneori lui personal) - discuția va fi despre fișa postului, o poți trimite scrisă CEA REALA nu cea de acum n ani când te-ai angajat (mai ales că în pandemie multe JD-uri s-au schimbat) și cum plata ar trebui să fie corelată cu responsabilitățile actuale și reale.

👤 Pentru șef contează doar afacerea, respiră business și nu alocă spațiu mental pentru realitățile altora - succesul e cel mai important pentru el și deși adeseori pare că înțelege nevoile oamenilor care lucrează pentru el și știe cine sunt, se miră sa afle ca ai un copil (deși îl ai de ceva timp și chiar ți-a oferit o cană cu dulciuri cadou pentru el de Crăciun). Deci aici orice argument emoțional e inutil, detaliile personale sunt ineficiente. Contează ce impact organizațional ar avea înlocuirea ta.

Dacă simți ca nu poți avea o discuție cu șeful din varii motive, atunci ar fi mai potrivit un email. Eu recomand un email. Excepția pentru email e cazul în care ai o relație de lucru foarte bună cu șeful/șefa. Deși, chiar și atunci e mai util să trimiți ceva în scris înainte de a purta discuția. Să ii dai timp să "se așeze" subiectul, care uneori poate fi neașteptat. 

Uite câteva argumente pe care poți construi un email și apoi o discuție despre o mărire salarială:

⚙️ Raționale, utile într-o mică măsură și până la un punct, în funcție de companie ar fi: inflația, faptul că au trecut x ani de la ultima actualizare la nivelul colegilor, sau de la ultima mărire primită de tine, un screenshot cu media pieței versus salariul tău.

🌧 Bazate pe emoții: faptul că acum familia ta e mai mare deci costurile sunt mai mari (ai șanse să îi pese dacă are și el/ea familie), alte detalii personale care ar putea obține niște beneficii sau bonusuri. Eu personal nu recomand aceste argumente pentru că pot fi interpretate ca "victimizare" sau mai exact ca "te duci și te plângi". DAAAR am avut situații în care în sesiuni de coaching repetate, clienta îmi spunea cum doar asta pare ca funcționează. Că a funcționat foarte bine pentru colegii și colegele de echipa și că e posibil să funcționeze doar asta. E un joc greu de făcut pentru că ai argumente valide ÎN SUFLETUL TAU: ți-a crescut familia deci și costurile (doar ca nu e responsabilitatea angajatorului sa aibă grija de copilul tău ca nu ești în Japonia); ești foarte obosit de la n ore suplimentare și ori îți iei banii pe ele ori la 17.00 ieși pe ușa de acum încolo (oboseala ta ți-o gestionezi tu nu șeful tău) și tot așa. Deci în funcție de cât de matur emoțional ești tu și cât de matură emoțional e șefa...aceasta abordare e delicată.

⚙️🌧 Un mix de argumente raționale și emoționale este ce recomand eu. 

📍Cu mare rigurozitate pe cele raționale: cifre, dovezi, marje, KPI etc. Inflație, media salarială a pieței în industrie și oraș, negocierea bonurilor sau beneficiilor de alt tip dacă banii ies din discuție în 2023.

📍 Cu mare detașare și fără victimizare pe cele emoționale: realitatea ta e a ta și nimeni nu e dator să "ducă" sau "susțină" alegerile tale personale pentru tine. Ba un mojic poate chiar ar profita sau ar considera că îți face un bine că te-a angajat ca single dad sau single mom.

Oricarea ar fi abordarea, în final, cel mai important este ca peste 3 luni, în 2024 (un an plin de alegeri politice și care va fi "zgomotos" pe acest palier, cu ecou și în economie etc) să te duci cu energie și drag la muncă. În continuare. Dacă nu...hai să stăm de vorba, poate pot să te ajut 🙂

Știu ca nu am ce call to action să las la finalul acestei postări. Nu te pot ruga să lași un comentariu dacă vrei și tu să ceri o mărire și nu știi cum 😅. Te invit însă să lași un comentariu cu ce îți place la locul tău de munca, care sunt acele motive pentru care îți dorești să continui unde ești?

Plătește online

Echipa ByArmina - SC CRB COMERTRANSCONSULT SRL
Copyright 2020 - 2024 byArmina.com | byArmina.com foloseste cookie-uri | Termeni și condiții | Politică de confidențialitate
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram