Cum alegi între coaching și training?

05/02/2024

Ai vrea să investești în tine și nu știi dacă în training sau în coaching? Uite în ce context e potrivit fiecare dintre ele:

✅ Care e scopul pentru care dorești să faci formarea? Dacă îți dorești o creștere organică, dezvoltare personală mai mult decât dezvoltare într-un anumit domeniu, probabil coachingul este ceea ce ai nevoie. Dacă scopul tău este de a căpăta noi abilități care se materializează în cunoștințe țintite pe un domeniu, de a învăța ceva concret, atunci sigur vei avea nevoie de training. 

✅ Care e stilul tău de învățare preferat? Coachingul provoacă gândirea pentru a găsi soluții spre a atinge obiectivele propuse, printr-un proces experiențial și nu de învățare cognitivă. Trainingul pe de altă parte, implică și o parte teoretică, ce ajută în procesul de învățare și dezvoltare de noi abilități. 

✅ Ce disponibilitate de timp ai și când? Programul după care se desfășoară cursurile, poate influența decizia de a opta pentru coaching sau training. În general, programele de coaching se desfășoară cu mai puțini participanți, iar datele sunt flexibile, în funcție de nevoile tale. Cursurile susținute de traineri urmează niște date stabilite cu mai mult timp înaine, iar cursanții participă într-un număr mai mare și se pliază pe programul anunțat anterior.  

✅ Cât timp ai la dispoziție pentru a-ți îmbunătăți abilitățile? Coachingul este un proces de schimbare pe termen lung, bazat pe dezvoltarea personală, introspecție, descoperire, experiență, adaptabilitate. Trainingul este un proces mai scurt, țintit, care are la bază mai multă informație, pe o nișă concretă sau un anumit subiect, fără a ține cont de nevoile individuale ale participanților. 

✅ Te apuci de tine conștient? Indiferent ce modalitatea de creștere personală și profesională alegi, este foarte important că ai decis să-ți oferi timp pentru tine, să-ți îmbunătățești aptitudinile și să te formezi continuu. Ei bine, dacă nu poți decide între cele două, poți oricând să le combini; după un program de training, unul de coaching se potrivește mănușă pentru sedimentarea informațiilor și găsirea drumului potrivit pentru tine. 

Sunt aici să te ajut cu programe de training online de grup pentru dezvoltarea de #abilități pentru o #carieră mai aliniată la cine ești și ce îți dorești. Sunt aici pentru #coaching de #claritate, #curaj și #consecvență

🔔 Urmărește-mă! Revin cu vești curând, despre programele de grup online din #februarie și #martie

📅 Am deschis agenda pentru #rezervări în programele de coaching individual pentru luna #martie. Scrie-mi dacă vrei să te apuci de tine în Q1!

Plătește online

Echipa ByArmina - SC CRB COMERTRANSCONSULT SRL
Copyright 2020 - 2024 byArmina.com | byArmina.com foloseste cookie-uri | Termeni și condiții | Politică de confidențialitate
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram