Concept to clients

30/12/2023

R. este programatoare, are 26 de ani și simte ca bate pasul pe loc. După 2 internship-uri "wow" in firme mari care nu i-au făcut oferta sa continue, a obținut un job, printr-o recomandare, la firma unei cunoștințe a unui prieten.
Își dorește foarte tare sa nu mai lucreze remote 100%, sperând ca asa își va face câțiva prieteni, dincolo de ecran. De fapt, se simte singura.

Concluziile ei, după 4 sesiuni de conversatii cu sens:

  1. Îmi doresc sa învăț mai mult, mai repede, ca să umplu timpul care altfel e gol
  2. As putea sa îmbunătățesc abilitățile socio-emotionale, sa relationez mai bine, sa pot sa deschid conversatii mai ușor, ca să nu mă mai simt singura, pentru ca de fapt, fizic, nu sunt
  3. Jobul pentru care am fost recomandata, nu mi se potrivește. L-am acceptat pentru ca mi-a fost jena și pentru ca m-a vrăjit recruiterul. Voi încerca ușor, în timp, sa conving TL-ul sa îmi dea și proiecte care ma ajuta sa cresc profesional (mi-e teama și nu știu cum sa fac asta mai repede)

Ce vom face mai departe:

  1. Ne mai auzim peste o luna legat de job, timp în care îmi trimite cand simte, câteva fraze despre ce a reușit sa facă sau ce obstacole a întâmpinat. Un fel de mini jurnal, dar nu de una singura.
  2. Obiectivul final al colaborării noastre de coaching a fost ales de ea și s-a schimbat din: "ce fac sa progresez în cariera?" in: "cum îmi dezvolt abilitățile necesare pentru a simți ca progresez profesional, ca să pot decide ce pas e corect sa fac mai departe".
  3. Ne "mutam" din career coaching în mentorat de invatare autonoma, in "learning how to learn". Lucram la un plan de invatare self-directed, din care R., în 6-8 luni, sa iasă cu mai multa încredere în sine, abilități de comunicare (asertiva) mai sus si abilități de negociere (cu barbati).

A trecut mult timp de atunci. R. a reușit sa obțină de la ea insasi cam 60% din ce si-a propus, de la job cam 20% din ce si-a propus. Am avut în total 8 sesiuni la 2-5 saptamani + prima free, deci 9. Apoi inca 3 cu un obiectiv nou: "sa descopăr și sa creionez un proiect, hobby, side hussle, care sa îmi aducă bucuria pe care jobul nu mi-o poate oferi." Au fost 13 ore în Zoom, probabil încă vreo 5-6 pe WhatsApp și multe ore ea cu ea. Mai puține ruminand, ca am povestit împreună.
R. a încheiat colaborarea de coaching în momentul în care proiectul ei a prins avânt, pentru ca si-a găsit un rost în profesia ei. De fapt, si-a construit un rost! Mai glumește uneori ca ma va cauta când "tre sa își dea reset la mindset".

PS: Ea a fost inspirația mea pentru programul "Concept to Clients". Unde pornim de la ce te pricepi, ce ai vrea sa inveti, ce ai putea sa vinzi din ce stii si ce inveti, pana la primii clienți. Indiferent ca vei face asta pe lângă un job sau în loc de job.

Plătește online

Echipa ByArmina - SC CRB COMERTRANSCONSULT SRL
Copyright 2020 - 2024 byArmina.com | byArmina.com foloseste cookie-uri | Termeni și condiții | Politică de confidențialitate
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram