Ceva și pentru sufletul tău

15/10/2024

Duminica spre luni am dormit doar 5 ore, asa ca ieri am fost puțin antisocială. Dacă tot m-am trezit la 4 dimineața, am citit. Apoi am lucrat. Am continuat ziua cu mai multă oboseala, dar am dus-o pe picioare și am închis laptopul mai devreme.

Faptul ca îmi fac programul singura, în funcție de oboseala, dorința de învățare, energie pentru muncă, este un privilegiu.

Uneori e greu de dus acest privilegiu și mulți ani am alternat antreprenoriatul cu contracte de munca. Alteori am avut mintea și corpul suficient de odihnite sa continui singura pe drumul pe care mi l-am ales. Alteori as fi vrut doar sa dorm vreo 6 luni.

Ce vreau sa zic este ca fiecare angajat are un fel de "viata la raft" ca orice produs. Ori dacă tu îl epuizezi și îl ții obligat-fortat pe același rol de ani de zile, crezi ca îți creste ROI-ul de pe urma lui? Crezi că are o viata pe raftul tău mai lunga? Eu cred ca in condiții neprielnice, va expira mai repede.

Îți las niște statistici ca să vezi ce bomban aici, și dacă le știi, poți să dai mai jos la concluzie deja.

Am dat și peste niște statistici și vreau sa va pun pe gânduri cu ele. Sunt despre SUA, însă cred ca și noi suntem tot pe acolo:

➡️ 40% din angajati se simt blocati /stuck și epuizati/ în burnout

➡️ Acest procent creste cu mărimea companiei. Este 36% în firmele mici și ajunge la 46% în corporații

➡️ Studiul ia angajații la general, va imaginați aceste procente în cazul working moms? Sau al femeilor care au griji multe și acasă?

➡️ 47% din angajații din companiile mari spun ca se simt epuizați, iar media națională e 41% în SUA

⚠️ Cercetările separate arată că epuizarea, care apare atunci când stresul se acumulează fără a exista metode de a-l gestiona sau reduce, poate afecta grav bunăstarea angajaților și misiunea organizațiilor.

⚠️ Epuizarea este mai frecventă în companiile care oferă flexibilitate limitată și oportunități inegale de promovare, printre alți factori.

Dincolo de orice emoții, pragmatic vorbind, putem calcula fiecare urmatoarele numere:

1️⃣ Cate luni din 2024 te-ai simțit stuck la munca?

2️⃣ Câte luni din 2024 te-ai simțit epuizata?

3️⃣ Cât din timpul rămas și învățat ceva?

4️⃣ Cât din timpul rămas te-ai odihnit sau relaxat?

5️⃣ Cât din timpul total 1+2+3+4 ai fi putut avea randament mai bun dacă erai mai bine mental și emoțional?

6️⃣ Cati bani a pierdut compania de pe urma ta? Cati bani ar fi trebuit să îți plătească angajatorul în plus pentru 1+2?

Dacă e grea matematica la ora asta, te las eu cu o concluzie asa de "gut feeling" după ce săptămâna trecuta au plâns în coaching individual, de epuizare, jumătate din cliente.

CONCLUZIE:

Responsabilitatea pentru starea ta de stuck și epuizare e împărțită și angajatorii rar fac ceva real în privința asta. Felicitări, responsabilitatea e la tine 100%. Wow...ca în antreprenoriat? Hai înapoi la firul rosu: o minte trapped în stuckness și un creier și un corp epuizate, NU au cum sa crească, să învețe, să mai facă ceva și pentru sine.

ADEVARUL DUREROS:

Vei reuși sa faci "ceva și pentru sufletul tau" atunci când, schimbi cearșafurile, dormi, mănânci sănătos, închizi uși, pui limite, te relaxezi.

Plătește online

Echipa ByArmina - SC CRB COMERTRANSCONSULT SRL
Copyright 2020 - 2024 byArmina.com | byArmina.com foloseste cookie-uri | Termeni și condiții | Politică de confidențialitate
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram