Calea către reconversie 2.0

20/03/2024

Ce nu trebuie să faci atunci când vrei să faci o schimbare în carieră?
Ești în situația în care zi de zi mergi la muncă fără nicio motivație interioară, ci doar pentru că ai nevoie de bani? Poate îți dorești mult să lucrezi în alt domeniu sau pe alt post mai creativ, mai bine plătit, cu mai mulți colegi, sau poate într-un colectiv mai tânăr și dinamic, sau din contră, cauți ceva mai liniștit pentru că agitația de la jobul actual te epuizează.

Vezi la cunoscuți de-ai tăi că și-au schimbat joburile și sunt mai fericiți/ liniștiți/ împliniți profesional acum, și îți dorești să ai și tu parte de o schimbare.
Care este cel mai greșit lucru pe care îl poți face în direcția asta? Simplu. Să nu faci nimic. Dacă doar admiri, visezi, îți dorești, dar nu schimbi nimic din ceea ce faci acum și nu crești pe plan personal, nici pe plan profesional nu se va îmbunătăți nimic.

Caută să dezvolți noi abilități și cunoștințe, participă la cursuri online sau fizic, conferințe, work-shopuri, urmărește persoane din domenii atractive pentru tine, creează conexiuni noi cu oameni de la care poți învăța, intră în comunități, dar fă ceva! Orice.

Schimbarea cere acțiune, pașii mici contează cel mai mult. Dacă în fiecare zi a unui an faci un pas cât de mic, la final vei avansa cu 365 de pași. Pentru unii poate e puțin, însă pentru tine înseamnă progres, te-ai mutat din locul în care erai anul trecut.

Ai grijă totuși să nu cazi în capcana perfecțiunii. Nimeni nu e perfect, așa că nu căuta răspuns la toate întrebările, înainte de a avea curajul să mergi mai departe. Faptul că nu te simți 100% pregătită să ieși din zona de confort este un blocaj care te împiedică să avansezi.

Lucrurile nu se întâmplă peste noapte, nu te trezești într-o zi că ți-a „bătut la ușă” cariera perfectă.
Ține minte pașii mici, imperfecți. Ei te vor ajuta să crești, să ai încredere că poți, să observi zi de zi schimbarea și doar așa poți obține claritate, curaj, încredere și competențe, lucruri care te vor ajuta negreșit în orice carieră pe care ți-o dorești.
Ca sa o spun pe sleau, practic marti ne vedem la un "how to" foarte comprimat, ca sa aveti "o harta", insa pentru cine are resursele necesare (timp, rabdare, un cost de 4 ori mai mare), mai pot lua 2 cliente in programul de ~4 sesiuni individuale (1la1) in aprilie-mai. Este potrivit pentru cine vrea sa faca "mai multi pasi mici".

Altfel, ne vedem online martea viitoare la "Calea catre reconversie" pentru un singur pas mic 🙂 in limita numarului de locuri.

Plătește online

Echipa ByArmina - SC CRB COMERTRANSCONSULT SRL
Copyright 2020 - 2024 byArmina.com | byArmina.com foloseste cookie-uri | Termeni și condiții | Politică de confidențialitate
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram