Apucă-te de tine!

20/04/2023

"N-am eu timp să mă caut! Eu vreau bani!" Fiindcă eram prietene, m-am gandit să îi spun adevarul chiar dacă o să se supere. Zic: "Cât vrei? 2000? 50 000 de euro? O să îi faci. La pachet cu niște boli din stres și nemulțumiri. Vor fi și bucurii, sampanie. Si perfuzii."

Accepta atâtea tâmpenii de la oameni care profitau de bunătatea ei, de faptul că stătea peste program pentru că era usor, lucrand de acasa. Le făcea treburile chiar și când nu era treaba ei, dar mai ales o negociau până la epuizare când voia să-și ia niște zile libere.

În naivitatea mea m-am gândit că e ok sa fiu directă. Să îi spun adevărul: "O să ai bani în cont și oase rupte. Asta vrei?". Poate nu la propriu, acum. Peste 10-20 de ani. A fost o greșeală. A înțeles analiza mea obiectiva ca pe o duritate nemeritată, nicidecum că venea dintr-un "îmi pasa de tine". Mult. S-au stricat relațiile între noi. 

A durat 2 ani tăcerea. În decembrie îmi scrie: "Mi-am dat demisia. Am ceva la stomac și nu mai rezistam."A scăpat ușor. Era "doar" o gastrita. 

Între timp, în ăștia 2 ani, am reușit și eu sa "scot" mai multă empatie și umor la suprafață. Nu doar sa îmi pese, ci sa și transmit ca îmi pasa. Și în loc să îi zic "ți-am spus eu?", i-am zis "De gătit nu ți-aș găti că poate îți face rău. Altfel, cu ce pot sa te ajut?".

"Vreau să mă regăsesc. De fapt să mă definesc altfel. În 6 luni vreau să fiu sănătoasă și să văd ce îmi place să fac, să deschid un business. Orice, o rulota de street food să călătoresc pe la târguri, sau bijuterii, sau să croiesc haine după personalitatea clientelor. Chiar și hairstylist."

Mult avânt în tot ce povestea. Am lăsat să se așeze, să se audă, să se asculte. După vreo 2 minute de liniște cu care parea inconfortabila, i-am zis: "Bun, vrei sa te apuci de tine. Acum 2 ani ziceai ca nu ai timp. Acum îți dai timp?"

"Da, sanatatea e pe primul loc, deci eu prima!"

"Declarativ, că eu aud că vorbești despre făcut lucruri pentru făcut bani. Ce facem sa nu te uiți pe tine iar?"
"Nu se va mai repeta!"

#normalizeaza #grijadesine 

Apucă-te de tine!

Plătește online

Echipa ByArmina - SC CRB COMERTRANSCONSULT SRL
Copyright 2020 - 2024 byArmina.com | byArmina.com foloseste cookie-uri | Termeni și condiții | Politică de confidențialitate
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram