A fi sau a nu fi pe tocuri

04/03/2021

Cât am putut merge pe tocuri nu am prea mers. Am ales varianta comodă – cum de altfel e și trendul. La nivel global din 2016 încoace se vând muuult mai mulți balerini și pantofi fără toc. Acum că sunt în recuperare cu genunchiul, va mai dura câteva luni până când voi putea urca pe tocuri. Căutând niște cizme prin dulap, am dat peste câțiva pantofi cu toc și apoi întâmplător pe Netflix a apărut o recomandare de documentar despre pantofi. Creațiile lui Manolo Blahnik și obiceiurile sale excentrice, veselia și eleganța cu care a ridicat pantofii la rangul de artă – fain documentar. Am mâzgălit și eu un pantof.

Purtăm pantofi cu toc pentru că femeile mai înalte sunt considerate mai inteligente, ambițioase, hotărâte și puternice (demonstrat prin multe studii). S-au găsit pantofi cu toc de acum 5000 de ani. îi purtau și femeile și bărbații pentru a se diferenția în clase sociale. Acum conștient sau nu, îi purtăm pentru că fac picioarele să pară mai lungi și mai drepte, ne conferă o atitudine mai feminină, mișcări de felină, mușchi mai fit, simbolizează putere și ne anunță intrarea încă de pe coridor.

Sunt convinsă însă că totul poate fi învățat. Și poți avea atitudine de tocuri și când ești în balerini sau ghete. Dar oare câte dintre noi fac asta? Ce e sigur? Indiferent cu ce te încalți, cu o atitudine de șlapi nu poți pretinde rezultate de pantofi cu toc.

În mintea mea eu port pantofi cu toc. Tu ce porți?

#daredo #îndrăznesc @byArmina

Plătește online

Echipa ByArmina - SC CRB COMERTRANSCONSULT SRL
Copyright 2020 - 2024 byArmina.com | byArmina.com foloseste cookie-uri | Termeni și condiții | Politică de confidențialitate
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram