5 feluri în care poți să te simți blocată și ce e de făcut?

22/01/2023

🪤Blocajul de resurse sau perspectivă

E atunci când nu vezi nicio ieșire dintr-o situație dacă nu vii cu resurse suplimentare: bani, locație, timp, oameni care să te ajute. Și pentru ca nu ai acest gen de resurse, renunți să mai cauți soluții și te resemnezi sau te învârți în cerc. 

💙Blocajul "pe interes" sau de nevoie emoțională

E atunci când cumva faptul ca ești blocată îți hrănește niște nevoi sau dorințe, conștient sau inconștient. În cazul meu mulți ani așa a fost mâncatul emoțional - era supapa mea. Când eram stresata și obosită mancam pentru că îmi oferea plăcere. Toți avem nevoie de supape. Important e sa ni le știm și să conștientizăm ce se întâmplă cu ele. 

🪢Blocajul din valori personale "opuse"

Dacă de exemplu, pentru tine sunt la fel de importante independența și apartenența la un grup, va fi dificil sa "îți găsești locul" sau jobul potrivit pentru că una te face să-ți dorești program flexibil și autonomie, iar cealaltă întâlniri, echipă, angajament față de colegi. 

🎭Blocajul din lipsa de auto-cunoaștere

Ai fost atât de mult timp concentrată să nu greșești, să fii în rândul lumii, să nu-ti dezamăgești părinții etc., încât nu prea îți dai seama ce vrei cu adevărat tu, cea din spatele regulilor (auto)impuse. Mai mult, cine este femeia din spatele regulilor?

🔮Blocajul din lipsa de claritate

Atunci când nu știi ce vrei, orice drum e potrivit. Unii dintre noi alegem orice drum, alții nu alegem niciunul. Ambele variante sunt blocaje într-un fel sau altul. Dacă nu ai definit ce înseamnă succesul pentru tine, cum ai putea oare sa îl obții? Cel mai adesea copiezi ce vezi ca înseamnă succesul pentru ceilalți. Eventual ai un moment de trezire pe la 25-30 de ani când îți dai seama ca ești blocata în viața altcuiva și nu știi cum arată a ta.

În toate aceste forme de blocaj, nu e niciodată prea târziu. Pentru toate există soluții sau cel puțin instrumente care să te ajute sa găsești niște soluții intermediare, de testat, pentru a modifica traiectoria prezenta spre una mai potrivită pentru tine. 

Plătește online

Echipa ByArmina - SC CRB COMERTRANSCONSULT SRL
Copyright 2020 - 2024 byArmina.com | byArmina.com foloseste cookie-uri | Termeni și condiții | Politică de confidențialitate
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram